image

Källa: https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjklurT2N_YAhUHLlAKHf59CskQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fcommons.wikimedia.org%2Fwiki%2FFile%3ATrump_%2526_Clinton.jpg&psig=AOvVaw1JJQDBYSWYo7J1h-x323xY&ust=1516302367880724

Efter 19 månaders valkampanj är det äntligen dags för USA att rösta fram USAs fyra års framtida president. Denna gången står det mellan Hillary Clinton och Donald Trump.

Hillary Clinton vill göra det svårare att få tag på vapen i USA medan Donald Trump vill göra det lättare. Ifall Donald Trump vinner valet och gör det enklare att införskaffa vapen tror vi att det kommer bli mycket mer osäkert och oroligt i USA. Han säger att han vill detta för att han tycker det är bra att ha vapen som självförsvar.

I Sverige är det olagligt att skaffa vapen för att vi i Sverige vill ha ett fredligt och säkert land, för vi vill inte att någon ska gå runt och känna sig osäker. De kommer tyvärr folk göra i USA om Donald Trump vinner valet. I vissa delar i USA är de många som har tillgång till vapen och i de delarna är det redan oroligt.

De finns ju inte direkt någon nackdel med att det blir svårt att införskaffa vapen som Hillary Clinton vill. Vi tycker att det räcker med att polis och militären har vapen.

malva     Av: Malva & Sofia