maleviksredaktion

Skolredaktionen som ger allt!

Nya bostäder utreds i Malevik

Just nu utreds de om man ska bygga nya hus i Malevik. Husen ska byggas mellan Hagenvägen och cykelbanan. Vi har frågat vår rektor Kerstin Ekman-Hake, som är kommunpolitiker, om utredningen och bygget. 

Bildkälla: googlemaps

Är du delaktig i utredningen som pågår just nu?
”Nej det är jag inte. Men jag vet mycket om utredningen. Utredningen går ut på att se hur man kan få fram väg till det här området. Den väg som är nu tycker man inte är bra om det kommer vara många som bor där. Just nu utreder kommunens tjänstemän ärendet. Utredningen kommer ta ungefär ett år, säger Kerstin.”

Hur tror du detta kommer påverka vår skola?
”Jag hoppas på att det kommer fler elever till skolan. Men området ligger mellan Malevik och Kullavik så många kanske kommer välja Kullaviksskolan. I området kommer det antagligen främst vara villor, och i villaområden brukar ofta småbarnsfamiljer flytta in, så det kommer nog främst påverka förskolan. Men bygget kommer vara klart om tidigast fem år.”

Vet du vad folk i området tycker om detta?
”Jag har inte hört om någon som tycker det är dåligt, men vissa kommer kanske tycka att det låter mycket när det byggs och när vägen ska byggas. Det kommer kanske också bli lite svårt att ta sig fram ifall det är grävskopor och lastbilar på vägen. Men de kommer nog påverka Kullavikssidan mest.”

Fastighetsägarna vill ju helst bygga småhus men kommunen hyresrätter. Varför vill de det?
”Ifall man tillexempel skiljer sig och inte har tillräckligt med pengar till ett hus finns de möjlighet att bo kvar om de byggs fler hyresrätter i Malevik. Vi vill ju inte att folk ska flytta härifrån. Därför tycker kommunen att det är bättre med hyresrätter.”

Vilken typ av hus hade varit bäst för oss i området?
”När jag har pratat med Fredrik Hansson som är ett av kommunalråden i Kungsback, så säger han att det lutar mest åt att det blir villor. Jag tycker det borde vara bra med hyresrätter så folk inte lämnar området men jag tror och hoppas på att det kommer bli blandade hus, som man bygger i Sandlyckan just nu. Man ska ha möjlighet att hyra lägenhet, köpa lägenhet och kunna köpa ett hus.”

Vilka är de största för- och nackdelarna med bygget?
”Jag kan mest se fördelar med det hela bygget. Det är ett väldigt fint läge många kommer säkert vilja bo här. Det enda negativa är väl transporter och lastbilar när de ska börja byggas, och när vägen ska fram.”

Maleviksredaktion kommer bevaka ärendet, men eftersom utredningen kommer ta ungefär ett år så kommer vi antagligen få vänta ett tag.

      Av: Malva & Sofia

1 kommentar

  1. Calle Schéle

    9 mars, 2017 at 15:51

    Intressant läsning. Kul att ni även tar upp ett ämne som som inte berör skolan direkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 maleviksredaktion

Tema av Anders NorenUpp ↑