Amusement park Liseberg in Gothenburg (Sweden), HDR-technique

Göteborg: Nazister fick tillstånd att demonstrera för nazism. Demonstrationen höll rum den 30 september 2017.

 

 

I Göteborg för några veckor sedan hände något speciellt. Det var nämligen så att nazister fick tillstånd att demonstrera. Nazisterna är personer med väldigt starka åsikter om hur samhället ska se ut. De anser till exempel att samhället inte ska vara demokratiskt och att Sverige inte ska ta in ”icke svenskar” i landet. De har sagt att de vill ha tillbaka det gamla Sverige utan invandrare och problem.
Den 30 september ägde demonstrationen rum. Det var fler motdemonstranter och poliser än nazister på platsen. Poliserna gjorde ett bra jobb och lyckades stoppa bråk och våld på ett bra sätt.
Nazisterna hade bestämt att dom skulle samlas utanför ICA Maxi i Göteborg, och där ifrån börja gå mot platsen där demonstrationen skulle starta. När dom var på väg från ICA Maxi till startplatsen såg många det som att demonstrationen hade börjat och då protesterade. När nazisterna kom till platsen hann dom knappt starta demonstrationen innan de behövde avsluta den.
Många tyckte inte det här var okej eftersom de hade haft en otillåten ”testdemonstration” helgen innan, vilket många inte tillät.
Källor: Nordfront.se, DN.SE, Youtube & Wikipedia.
Av: Filippa, Amanda & Lisa