fullsizerender

Foto: maleviksredaktion.se

Ett av elevens val i år är en musikal, och vi har intervjuat både elever och lärare som är med. De eleverna vi har pratat med tycker att den nya idéen med en musikal är rolig för att det är något annorlunda mot vad man brukar göra i skolan.

Oskar och Saga i år 9 är med i musikalen och säger att dom valde musikalen för att det är något annorlunda mot vad man brukar göra i skolan, eftersom man får röra sig, och för att det är roligt.

Dom säger också att dom gör övningar för att alla ska våga vara sig själva inför gruppen och för att förbereda sig inför när dom ska få sina roller, för att dom ska kunna uttrycka sig när dom spelar.
Dom har inte fått sina roller än, det ska dom få lite längre fram.

Mats är en av lärarna som håller i musikalen, han säger att dom fick idén med en musikal på grund av att hans kollega Erik, han är bra på att skriva manus och dramatisera medan han själv är bra på musik, dom tyckte att det kunde vara en kul grej med en musikal.
När den är klar kan man komma och kolla säger han, dom kommer ha en föreställning för år 4-9 i maj 2017.

Slutligen pratade vi med Erik som också är lärare för musikalen. Han berättade lite om vad den skulle handla om, och han sa att den skulle handla om en kille i nutid som inte trivdes i skolan och inte hade så många vänner.  Men så en dag kom en skum figur som tog med honom till 70-talet, där han hamnade i äventyr med bland annat hippies och punkare.

fullsizerfullsizerender Av Elin och Filippa