Idag får många ungdomar i samhället olika kedjebrev. Det kan vara bilder eller sms man kan få skickat till sig på olika sociala medier. Bland annat är det många som har fått en text om Theresa Fidalgo, i det här brevet står det.

”Hej….. Jag heter Theresa Fidalgo. Jag är ett spöke. Du läste rätt, jag dog år 1983. Va inte rädd, jag har inte mördat nån, men jag kommer att mörda just DIG. Om du inte skickar det här till tio personer inom veckan så kommer jag att stå i ditt rum på natten. Jag kommer att väcka dig och låta dig säga dina sista ord och sedan kommer jag att skära av din hals med ett svärd. Och om du inte tror mig så googla mitt namn”.

Många har blivit rädda och skickat vidare, därför har det här spridit sig runt om i hela världen.

Historien går ut på att tre ungdomar åkte med bil upp i bergen utanför staden Sintra, en av dom filmar i baksätet. Plötsligt ser dom en kvinnlig liftare och erbjuder henne skjuts. Kvinnan uppger sig heta Theresa och är en väldigt tystlåten person. Hon svarar inte på frågor dom ställer och säger ingenting, tills att hon pekar på en plats och säger där är platsen, som min olycka skedde på… Resten får du se i videon.

Staden Sintra ligger i Portugal och historien utspelar sig uppe i bergen där runtom.

Vi har själva fått det här brevet på snapchat för ungefär ett år sedan och tycker att det är fel. Brevet har kommit till många på våran skola, både stora och små.

Källor: Revue.se, Youtube och 8 sidor.

Av: Filippa, Lisa och Amanda