Detta är den pressrelease som skolan har släppt till de lokala medierna då personalens omröstning om intraprenaden var avslutad. 

Pressrelease 2 mars 2017

Vi har tidigare skrivit här på Maleviksredaktion om att vår skola, Fullriggaren Malevik, är en av två skolor i Kungsbacka kommun, som har möjlighet att få prova på intraprenad. Det innebär i så fall att skolan kommer få ta hand om sin egen ekonomi. För att detta förslag ska gå igenom måste minst 75 % av personalen säga ja till intraprenad.

Personalen på skolan har haft en omröstning och den avslutades onsdagen den 1 mars. Omröstningen visar att 94,2% röstar för att vi ska pröva intraprenad. Detta innebär att Fullriggaren Malevik, med största sannolikhet, kommer drivas i intraprenadform från och med augusti 2017-2020.

Vi har pratat med en av rektorerna, Kerstin Ekman-Hake.
Kerstin berättade att det som kommer att hända nu, innan sommaren, är att de kommer att lämna in en överenskommelse på mål som de vill uppfylla under dessa tre år. Vår andra rektor, Peter Jonsson, har tidigare sagt i en intervju med skoltidningen, att han hoppas att när provtiden är över den, ska den förlängas.

Den 31 maj så ska nämnden för Förskola och grundskola ha tagit beslut om ifall skolans idéer blir godkända, men för att nämnden ska ha tid att ge respons till förslagen säger Kerstin att förslaget förhoppningsvis kommer skickas in i början av maj. Om överenskommelsen godkänns så kommer intraprenaden att gälla från och med den 1 augusti 2017.

Kerstin berättade även att några av sakerna som de vill förändra är till exempel mer personal, mindre klasser och bättre material. För oss elever så kommer det inte innebära några större förändringar denna termin, eftersom skolan måste få sina mål godkända från nämnden. I överenskommelsen kommer det inte stå var de extra pengarna ska ta vägen. Dessa frågor ska personalen på skolan bestämma tillsammans.

Av Tyra