En grupp på elevens val är slöjden. De har fått i uppdrag att göra två bensinpumpar till två förskolor som ligger bredvid skolan. Vi har följt med slöjden när de satte upp bensinpumparna och vi har intervjuat både slöjden och en av förskolorna.

Vi frågade slöjden hur de tyckte att samarbetet har gått, de svarade att i början var det svårt att komma överens för alla tyckte olika men när vi nästan var klara blev det riktigt bra. Slöjdgruppen blev nöjda med resultatet men de skulle tycka det var roligt om de gjorde en större bensinmack.

Det tog en halv termin, runt 5 lektioner för slöjden att göra bensinpumparna. Under tiden lärde de sig att samarbeta och kommunicera.

Vi gick in till förskolan när slöjden precis hade satt upp pumparna, och vi fick ställa frågor till de största barnen på förskolan. Barnen berättade för oss att de ville ha bensinpumparna för de ville att cyklarna ska gå snabbare och vi har aldrig haft någon. Och de som dom tyckte var mest spännande var tankningen.

Vi undrar vems förslag detta var.
– Det var våra fröknar som kom med förslaget, de ville komma med en ny sak åt oss och frågade slöjdgruppen om de ville göra detta till oss.

Barnen blev nöjda med bensinpumparna och slöjden med. Resultatet blev bra och till slut gjorde slöjdgruppen ett bra samarbete.

fullsizerenderimg_9905  Av: Tyra & Saga