Jockiboi är en av Sveriges största Youtuber och driver en prank-kanal där han brukar pranka sin fru Jonna. Ett prank är ett bus eller när man lurar någon.  Jocke och Jonna har även en youtubekanal tillsammans där de lägger upp utmaningar och  vloggar . Vloggar är som en blogg fast man inte skriver utan man pratar med en kompis.

 

Jocke och hans bror Christoffer har bråkat och spridit ut rykten på nätet.   Allt började efter att Chrille inte dök upp när Jocke hade bokat hotell och spökjakter.  Ni kanske tycker att det är en konstig anledning att starta ett bråk men varje rum och spökjakt kostade ungefär 50 000 kr per person.  Chrille har även tagit droger och lurat med hans vänner. Det startade på nätet med Jocke och Jonnas video Försvinn ur mitt liv.  Då började allt att spridas på sociala medier.

Källa: Vi fick denna informationen från en youtuber som kallar sig för ”Flax” och  lägger upp youtube nyheter.  Vi fick också information från Jocke på snapchat, Instagram och även youtube, vi fick även lite information från Chrille på snapchat. Vi vet inte ifall källorna är trovärdiga men vi tror att  Flax är mer trovärdig en Jocke och Chrille för båda säger olika saker om vad som är sant och inte.

Men det känns som om Jocke är mer trovärdig för han vågar säga vad han har gjort fel och det har inte Chrille gjort.

Vi vet fortfarande inte vem som talar sanning men man får tror på vem ni vill.

Konsekvenserna av bråket på sociala medierna blev att Jocke och Chrille fick mycket hat, det startade också mycket reflektioner eftersom man inte visste vad sanningen var.

Men det fick också stöd och kärlek av sina fans.

Vi tycker att det är fel att de spred ryckten på nätet för att det hade varit mycket enklare om Jocke och Chrille hade löst det privat för att inte hela nätet skulle drabbas av drama.

 Av Sara & Lisa