Foto: maleviksredaktion.se

Här i Malevik har bommarna på Banvallen tagits bort och ersatts med nya bommar. Banvallen är en cykelbana som går mellan Särö och Göteborg. Innan har bommarna varit svåra att cykla igenom för att mellanrummet mellan bommarna varit så litet. Tidigare har bommarna varit 35 stycken och nu är det 20 stycken istället. Nu har också mellanrummet blivit större mellan bommarna och det är mycket lättare att cykla och gå igenom.

Ända sedan 2009 har Kungsbacka kommun fått önskemål om att byta ut bommarna. Utbytet av bommar skedde under hösten/vintern 2016-2017.

År 2013 så var det ett cykelmotionslopp som fick ett sorgligt slut. Det var en man som cyklade in i en bom som senare dog av skador från olyckan.

Vi har ställt frågor till tre personer:
Märker du någon skillnad på dessa bommarna från de förra?
– Ja, jag tycker att dessa är lättare att cykla igenom och det är bra att de har stora reflexer på sig.
Tycker du att det är bra att bommarna ska bytas ut? Varför?
– Ja, för att det blir säkrare, för att det är mindre risk att man ramlar och de är nyare.
Känner du att det blir säkrare med större mellanrum mellan bommarna vid en bilväg?
– Jag tycker inte att det kommer att bli säkrare för att det är större risk att en bil kör på en. Jag gillade de förra bommarna bättre.
Vi tycker att dessa bommar är mycket bättre därför att de är säkrare att cykla igenom och de har mer reflexer, så de syns bättre när det är mörkt. Av det som vi har hört så har de flesta blivit nöjda. Nu behöver man inte längre sakta ner farten för att cykla igenom bommarna.

Källa: Göteborgs-Posten och Göteborgdirect

Av Tyra & Selma