Fredagen den 20 januari, för ca åtta veckor sedan, installerades Donald Trump som president.
Det var inte lika många där vid installeringen som när Barack Obama installerades. 
Vid installeringen berättade Trump om sina löften. Vi har undersökt hans löften, så som de beskrivs i olika källor och valt att skriva och berätta om några ut av dom.

Han berättade bland annat om att han vill bygga en mur till Mexiko och att han vill att Mexiko ska betala för den. Trump och Mexikos president Enriqe Pena Nieto har haft ett möte och pratat om muren.

Under tiden han varit installerad har han hunnit förbjuda utländska muslimer att ta sig in i USA för att han tror att dom är som IS och göra USA muslimskt. Sen tog flera domstolar upp det här och han fick ta bort det. Men nu har han satt ännu ett reseförbud för samma länder förutom Irak. Människorna från Iran, Jemen, Syrien, Libyen, Somalia och Sudan är inte längre vällkommna in i USA.

Han vill införa skendränkning som förhörsmetod vilket betyder att om en person som tros ha begått ett brott ska erkänna att hen har gjort det, använder man skendränkning. Skendränkning innebär att man fäster ”fången” på ett lutande bord och sen lägger en duk över hens huvud för att sedan hälla vatten på duken så att hen får svårare att andas.

Han vill också avskaffa Obama-care och ersätta med ”något fantastiskt” säger han. Han säger att han vill utföra en plan som ska hjälpa fattiga amerikaner när dom behöver sjukvård.

Vi har gjort en undersökning på vår skola (Fullriggaren Malevik) om vilka som gillar Trump som president eller inte. Vi frågade ca 20 personer och 19 av dom tycker inte att Donald Trump är en bra president. Majoriteten gillar alltså inte Trump som president.

Källor: TV4 nyheterna och Aftonbladet.

 

  Av: Elin & Cecilia